Vi hjälper dig byta däck och välja rätt däck,
anpassat till din bil och dina körvanor.

Vi ingår i Däck Partner och har allt från högprestandadäck till ekonomidäck från de ledande däcktillverkarna, t ex Continental, Gislaved, Goodyear, Hankook, Michelin, Nokia och Pirelli.

Om ditt favoritdäck inte finns i vårt ordinarie sortiment så fixar vi det också!

Byt däck i tid – och kör säkrare.
Var tredje svensk bilist kör omkring med minst ett slitet däck, mindre än 3 mm mönsterdjup, utan att veta om det. Och vet då heller inte att de måste sänka farten extra mycket när det regnar (Vi Bilägare nr 12, 2012).

Sommardäck Minsta lagliga mönsterdjup är 1,6 mm, men Trafikverket förordar 3 mm. Slits däcken under 3 mm minskar väggreppet snabbt på våt väg och risken för vattenplaning ökar enligt Trafikverket.

Vinterdäck Det är lag på att ha vinterdäck från 1 december till 31 mars om det råder vinterväglag (synlig snösträng vid vägkanten). Mellan 1 oktober och 15 april är det tillåtet att använda dubbdäck vid vinterväglag.
OBS! minsta mönsterdjup är 3 mm för vinterdäck.

Lågt lufttryck ökar bensinförbrukningen och är en säkerhetsrisk.
Undersökningar visar att många bilister kör med för lågt lufttryck och kontrollerar det alltför sällan. Så vårt råd är att alltid kontrollera lufttrycket regelbundet, helst vid varannan tankning.
Däcken är ju bilens enda kontakt med vägbanan. När lufttrycket är för lågt kan däcken t o m krängas av vid en hastig undanmanöver, och ABS och antisladdsystem sluta att fungera.

Utnyttja vår snabbservice i samband med däckbyte.

Bromsbyte           Vi kontrollerar kostnadsfritt skicket på dina bromsar
Oljebyte               Pris enligt prislista
Avgasbyte           Vi kontrollerar kostnadsfritt skicket på ditt avgassystem
Hjulinställning      Från 1.000 kr

Koppla av med en kopp kaffe och en tidning medan du väntar!